محصولات
راهکارها
قیمت گذاری
منابع دانش
خدمات سازمانی خدمات دواپس
بر اساس صنعت
بر اساس اندازه شرکت
بر اساس کاربرد
قیمت محصولات
محصولات
محصولات ویژه
دسته‌بندی بر اساس عملکرد
راهکارها
راهکارهای ویژه
بر اساس صنعت
بر اساس اندازه شرکت
بر اساس کاربرد
خدمات سازمانی خدمات دواپس

شفافیت حقوق در آروان

شفافیت یکی از ارزش‌های اصلی ابر آروان بوده و هست. در این راستا گام‌های موثری برداشته‌ایم که یکی از آن‌ها انتشار فرمول حقوق و جزییات مربوط به آن است. امسال هم هم‌چون سال‌های گذشته این جزییات را در اختیار شما قرار داده‌ایم تا بتوانیم به کمک بازخوردهای دریافتی، برای سال‌های آینده فرمول حقوق را در راستای عدالت هر چه بیش‌تر بهبود دهیم.

شما می‌توانید جزییات حقوق شفاف سال‌های گذشته را در حقوق شفاف ۱۳۹۸ و حقوق شفاف ۱۳۹۷ ببینید.

در طراحی فرمول حقوق سال ۱۳۹۹ مانند همیشه رعایت عدالت در اولویت نخست قرار دارد؛ موضوعی که شاید هیچ‌وقت نتوانیم ادعا کنیم حتا به آن نزدیک شده‌ایم، اما از تلاش‌های مستمر برای رسیدن به آن دست نخواهیم کشید. هم‌چنین با توجه به تورم شدید سال گذشته و در نظر داشتن وضعیت اقتصادی سال پیش‌رو، تلاش کردیم میانگین دریافتی آروانی‌ها تناسب معقولی با جامعه داشته باشد.

از آن‌جا که وضعیت اقتصادی در طی سال با تورم بسیاری همراه بود، تلاش کردیم که میانگین حقوق دریافتی را در طول سال دوبار افزایش دهیم.
مقایسه میانه، مد، میانگین، کم‌ترین حقوق و کم‌ترین حقوق سرپرست خانواده در آروان را می‌توانید در ابتدا و انتهای سال ۱۳۹۹ در نمودار زیر ببینید.

salary-99

متغیرهای تاثیرگذار در تعیین حقوق

در فرمول حقوق ۱۳۹۹ مانند فرمول حقوق ۱۳۹۸ مهم‌ترین و تاثیرگذارترین پارامتر «کسوت هر آروانی» است و در مجموع ۵ شاخص کلی، حقوق نهایی را مشخص خواهد کرد. مهم‌ترین تغییر فرمول امسال، تغییر در روش محاسبه‌ی شاخص ضریب شغل است که در ادامه توضیح داده خواهد شد.

۱. متغیر پایه

حقوق پایه

این پارامتر معمولن عددی نزدیک به حقوق پایه‌ی اعلامی از سوی دولت است. از آن جایی که این عدد با ضرب تمام متغیرهای دیگر جمع می‌شود، ضمانت خواهد کرد که در هیچ حالتی عدد خروجی از عدد اعلامی دولت کم‌تر نشود. سال ۱۳۹۸ این عدد ۱.۵ میلیون تومان و امسال برابر با ۲.۶۴ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

توان پرداخت

این پارامتر یک ضریب متغیر است که هر سال با توجه به درآمد و برنامه‌ریزی سالانه‌ی ابر آروان تعریف می‌شود. در سال ۱۳۹۸ این ضریب را ۰.۶۵ در نظر گرفتیم و امسال این ضریب را به ۰.۹ افزایش دادیم. این پارامتر و پارامتر پایه شغلی یک واحد یک‌سان برای تمام آروانی‌هاست که می‌تواندحقوق تمام افراد را به یک نسبت افزایش یا کاهش دهد.

۲. دانش و تجربه

ضریب کسوت

مهم‌ترین پارامتر تاثیرگذار در حقوق هر آروانی، بازوبند پهلوانی یا همان کسوتی‌ است که هر کسی می‌تواند دریافت کند. کسوت هر فرد نشان‌دهنده دانش و تجربه‌ی اوست و ضریب آن طبق جدول زیر محاسبه می‌شود:

جدول ضریب کسوت
خاسته نوخاسته ۱
خاسته ۱.۵
ساخته نوساخته ۲
‌ساخته ۲.۶۶
کهن‌ساخته ۳.۳۳
برومند نوبرومند ۴
برومند ۴.۶۶
کهن‌برومند ۵.۳۳
دلیر نودلیر ۶
دلیر ۶.۶۶
کهن‌دلیر ۷.۳۳
دلاور نودلاور ۸
دلاور ۸.۶۶
کهن‌دلاور ۹.۳۳
رادکسوت - ۱۰
کهن‌کسوت - ۱۰

۳. سختی کار

ضریب شغل

این ضریب متغیری است که براساس حساسیت، سطح مسوولیت و جنس شغل می‌تواند سبب ایجاد تفاوت در حقوق افراد دارای یک کسوت واحد شود. تا سال ۱۳۹۸ برای تعیین این ضریب، از آخرین گزارش سالانه‌ی ایران تلنت استفاده می‌کردیم ولی برای سال جدید تصمیم گرفتیم افزون‌بر بررسی گزارش حقوق‌های اعلام شده‌ی شرکت‌های مختلف و گزارش‌های جامع جاب‌ویژن و ایران سالری، ضریب‌های شغل خود را با یک استاندارد ساخت‌یافته هم‌تراز کنیم. برای این منظور، از مدل هی‌گروپ (Hay Group) استفاده کردیم. در این مدل به شاخص‌های دانش و مهارت، پاسخ‌گویی و حل مساله که در مجموع دارای ۸ زیرمجموعه هستند، به تفکیک امتیاز داده می‌شود و در مجموع یک ضریب برای هر شغل به‌دست می‌آید.
در نتیجه‌ی بررسی‌های انجام شده، برای ضرایب شغلی اعداد زیر به دست آمده است:

جدول ضرایب شغلی بر اساس Hay Group
Leadership ۲.۸
Tech strategy/Executive strategy ۲.۴
Tech Architect ۲.۴
Sysadmin / Devops / System Developer ۲.۲
Tier2/ Business Development /Front and Backend Dev / UI/UX ۲
PR/Communication/Event ۱.۹
‎HR/Design/Digital Marketing/Accounting/Tier1/‎
Project Management/ Data Center
۱.۷
خدمات / حراست / کارپردازی ۱.۵

ضریب فرسایش کاری

در ابر آروان کسری کار و البته اضافه کاری وجود ندارد. ما انتظار داریم آروانی‌ها سالم زندگی کنند و به اندازه کار کنند. اما برخلاف این نگاه کلی، در برخی از واحد‌ها به‌دلیل داشتن شیفت‌های کاری، افراد مجبور هستند بیش از ساعت استاندارد یا در زمان‌های نامناسب کار کنند. برای این دسته از آروانی‌ها، ضریب فرسایش در نظر گرفته شده است که در سال جدید این ضرایب برای واحدهای مختلف به شکل زیر است:

  • مشتریان Tier 1 : چهل درصد
  • مشتریان Tier 2: بیست درصد
  • دیتاسنتر: ده درصد
  • خدمات و حراست: ده درصد

ضریب پاسخ‌گویی ۲۴ ساعته

باتوجه به حساسیت بالای محصولات در ابر آروان، برخی از آروانی‌ها مجبور به پاسخ‌گویی در ساعات غیرکاری و در تمام طول شبانه‌روز هستند. این ضریب از سال گذشته به فرمول حقوق برخی از آروانی‌ها‌ افزوده شده و هم‌چنان باقی است و معادل ۱۰درصد محاسبه می‌شود.

۴. ضرایب کمی

وفاداری

به میزان سال‌‌هایی که هر آروانی در ابر آروان کار می‌کند، این ضریب افزایش می‌یابد. با توجه به سال تاسیس ابرآروان (۱۳۹۴) امسال این متغیر برای هیچ‌کس بیش از ۱۵درصد نخواهد بود.

جدول ضریب وفاداری به ابر آروان
۱ سال ۵٪
۲ سال ۱۰٪
از ۳ تا ۵ ۱۵%
از ۵ تا ۱۰ ۲۵٪
از ۱۰ تا ۱۵ ٪۳۵
از ۱۵ تا ۲۰ ۴۵٪

سرپرست خانواده

از سال ۱۳۹۷ پارامتر سرپرست خانواده را به محاسبه‌ی حقوق، اضافه کردیم و طبق آن، برای سرپرستی از یک نفر ۱۰درصد و برای سرپرستی از دو نفر ۱۵درصد در نظر گرفتیم.
متاهل بودن در محاسبه این ضریب موثر نیست چرا که در بسیاری از خانواده‌ها مرد و زن هر دو شاغل هستند. هم‌چنین مجردهایی در میان آروانی‌ها قرار دارند که باتوجه به موقعیت زندگی، سرپرست اعضای خانواده‌شان هستند. در اصل معیار محاسبه‌ی این درصد، افراد تحت بیمه‌ی تامین اجتماعی یا سرپرستی مستقیم هر یک از آروانی‌‌هاست و به جنسیت فرد وابستگی ندارد.

۵. رقابت‌پذیری

حق جذب

اگر تیم راهبری به این نتیجه برسد که برای جذب، نگهداشت، حمایت یا افزایش رضایت‌مندی یکی از آروانی‌ها، نیاز است به‌طور موقت حقوق او افزایش یابد، می‌تواند از این پارامتر تا سقف ۲۰درصد استفاده کند.
پارامتر حق جذب به‌شکل محدود و برای مدت زمان کوتاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد و بعد از گرفتن ضریب آن، فرد زمان محدودی دارد تا برای گرفتن کسوت اقدام کند.

فرمول نهایی:

براساس آن‌چه گفته شد حقوق نهایی به شکل زیر محاسبه می‌شود:
(حق جذب × ({ سرپرست خانواده × وفاداری × پاسخ‌گویی ۲۴ ساعته × فرسایش × ضریب شغل × کسوت × توان پرداخت} + حقوق پایه)) * ۱.۰۰۰.۰۰۰

و چون سال‌های گذشته:

  • در ابر آروان هزینه‌ی غذای روزانه به‌عهده‌ی شرکت است و برای آروانی‌ها هزینه‌ای ندارد.
  • ۵درصد از درآمد (درآمد، نه سود!) هر ۳ ماه یک‌بار بر پایه‌ی بازوبند پهلوانی، بین همه‌ی آروانی‌ها تقسیم می‌شود.
  • همه‌ی آروانی‌هایی که بیش‌تر از یک‌سال در ابر آروان کار کرده باشند، از منافع ۵درصد سهام آروان بهره‌مند می‌شوند.